Mama Mind
 

Verwerkingskaart Miskraam, wat is het?

Een kaart met vijf vragen die je helpen met jouw verlies om te gaan en je verlies onderdeel van je leven te laten worden. Deze kaart is juist bedoeld om tijd te nemen voor wat je overkomt en niet om direct naar professionele hulp te hoeven stappen.


Schrijven is belangrijk bij verwerking. Je krijgt bij de kaart een brief met een  handleiding hoe je dit het beste aan zou kunnen pakken en aandacht kunt geven. Juist als je zoiets meemaakt, is het fijn om in een langzame stand te leven. Als je de vragen hebt beantwoordt hoop ik dat je verder kunt, dan wel hulp zoekt. Mannen kunnen het ook gebruiken, maar die hebben vaak een veel praktischer manier van verwerken.


Waarom?

Ik heb zelf een miskraam gehad, daar praatte ik gewoon over en dan hoor je opeens hoeveel mensen dit ook meemaken. Terwijl we niets tegen elkaar zeggen. Dat is best vreemd, want het heeft veel impact op je leven. Zodra je zwanger bent, teken je direct alles uit, tot soms een nieuwe auto aan toe. Bij een miskraam of vroeggeboorte verandert het toekomstperspectief totaal. Deze kaart is een laagdrempelige manier om verlichting te ervaren.


"Het laat je stilstaan, je raast niet verder en dat is ook echt het doel."


De kaart kan voorkomen dat je in een depressie belandt omdat je op tijd gaan nadenken over jouw miskraam. Het draagt bij aan het meer bespreekbaar maken van het thema miskramen en het taboe hieromtrent. Je hebt ruimte nodig om ermee te dealen. Daar kan deze kaart, in combinatie met de bijgeleverde brief, je bij helpen.


Bestel hier de Verwerkingskaart Miskraam
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram