Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Hoe het begon

22-10-2020

Intro

Eén week geen corona ergernissen...
Vanaf vandaag ga ik een week in corona-ergernis-quarantaine. Een week lang ga ik al mijn persoonlijke corona ergernissen uit de weg en belicht ik de hele situatie vanuit het positieve wat het brengt.

Hoe het begon...
Wanneer het coronavirus in Nederland kwam en hoe het zich ontwikkelde weten we allemaal. De eerste golf gaf mij weinig reden tot klagen, irritaties en ergernissen. Integendeel...
De lockdown is bij ons thuis gezellig en (zeer) prettig verlopen en we zijn gewoon op vakantie geweest.

Deze tweede periode waarin wij nu zitten, voelt voor mij totaal anders. Van binnen borrel ik de hele dag, vooral als ik naar publieke ruimtes moet. In het weekend en op vrije dagen gaat het prima, op werkdagen en als ik naar de winkel ga, lopen de frustraties op. En wat is de reden? Eigenlijk voornamelijk de mondkapjes... 

Ik voel me ontzettend beperkt in de communicatie met iedereen om mij heen. Ik hoopte dat ik dat van me af kon zetten en het publieke belang voorop kon zetten, maar het lukt me niet. Ik heb er mentaal last van. Rationeel gaat het prima en kan ik echt wel mijn persoonlijke belang opzij zetten, maar gevoelsmatig is het waardeloos.

Wanneer ik in het openbaar kom kan ik mij niet meer uiten zoals ik altijd deed. Ik doe veel met non-verbale communicatie. Ik 'ben' non-verbale communicatie. Mijn gemoedstoestand is van mijn non-verbale communicatie af te lezen en dat van anderen ook. En laat dat mondkapje nou net het grootste deel hiervan bedekken.

Het gesprek van de (elke...) dag is Corona. Dat maakt het ook extra lastig om mijn irritatie op de achtergrond te houden. Zo langzamerhand begin het mij een beetje op te breken.

Dus, tijd om actie te ondernemen en 7 dagen lang de irritaties uit de weg te gaan en de hele zaak zoveel mogelijk positief te benaderen. 

Vanaf morgen... Dag 1!

.

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn