Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Dag 6

28-10-2020

Dag 6

Dag 6 alweer, de tijd vliegt! En echt een dag he-le-maal zonder corona.

Woensdag is mijn vrije dag en meestal blijf ik op woensdag ook altijd thuis. In ieder geval ga ik vooral niet weg voor boodschapjes of dat soort dingen. Die probeer ik altijd uit het werk te doen. Iets met timemanagement zeg maar. Met 4 kinderen door de winkel racen gaat namelijk niet echt vlot zul je begrijpen. Daarnaast is het in deze tijd ook niet ideaal.

Dus ook vandaag, lekker bij huis. Maar rustig, nee dat niet.

Het kinderfeestje van Jasmijn stond gepland. En dat is alles behalve rustig. 7 meisjes stuiterden hier de tent door. Het was uiteraard wel helemaal fantastisch.

Pannenkoeken, cadeautjes, buiten spelen, stokpaardjes maken, paarden-parcourtje, taartjes versieren en film. Een succes, de meiden waren moe en voldaan.

Knuffelen
Mijn moeder helpt mij traditioneel met de kinderfeestjes. Ze komt dan over vanuit Soest.
Aan het einde knuffelden we elkaar. Ze zei "nu we de hele dag bij elkaar geweest zijn kunnen we wel even knuffelen". En ja, dat vind ik heerlijk met mijn moeder.

Wat doet het pijn aan mijn hart te weten dat er mensen zijn die ernstig met corona liggen en elkaar gewoon niet kunnen knuffelen. Of  misschien wel een beetje, maar dan wel helemaal ingepakt in beschermingsmateriaal. Lichamelijke aanraking en affectie is iets geworden wat niet meer kan, wat afschrikt. En dát baart mij enorm veel zorgen. Want hoe belangrijk is die schouder om op uit te huilen, die aai over je bol of die knuffel als je elkaar al een tijd niet gezien hebt.

Lichamelijke aanraking is een eerste levensbehoefte. Een baby gaat gewoon dood als hij of zij niet aangeraakt wordt, ook al krijg hij wel genoeg eten, drinken en andere zorg

1,5 meter afstand is super belangrijk nu, misschien wel de belangrijkste regel samen met handen wassen en persoonlijke hygiëne. Maar wees alsjeblieft ook menselijk! 

Positivorona van vandaag:

  • Heerlijk, echt een dag zonder corona! Geen mondmaskers, geen discussies. Heerlijk!


Lees ook het begin
En dag 1, 2, 3, 4 en 5

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn