Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Dag 5


"Je kan er maar beter om lachen dan om huilen", soms echt waarheid als een koe.

Vandaag begon de dag zo.:
Mijn lieve collega had zijn mondmasker voorgedaan. En bijna...  echt bijna... probeerde hij een slok van zijn koffie te nemen. Nét op tijd kwam hij erachter dat dat niet zou werken, koffie en een mondmasker op. Een hilarisch gezicht! Hij zal echt niet de eerste geweest zijn wie dit fenomeen overkwam in mondmaskers-tijd.

Lachen als een boer met kiespijn?

Ik heb er wel eens eerder een blog over geschreven, lachen als een boer met kiespijn. Deze blog ging over hoe je kunt leren dealen met een situatie zoals hij is. Accepteren dat dingen soms gewoon gaan zoals ze gaan. Je hebt niet overal invloed op.

Zo werkt het ook met de corona reglementen. Als je in een dienstverband werkt, en helemaal wanneer dit in een publieke ruimte is, zul je moeten dealen met de regels die er zijn. Of je het er nou mee eens bent of niet.

Je druk blijven maken over het negatieve en alles waar je je aan irriteert kost alleen maar energie, waardoor je moe wordt en opgebrand raakt.
Mensen die moe en opgebrand zijn hebben vaak een korter lontje, doen ongezellig en kribbig. Meestal wordt de sfeer er niet beter op. Zowel thuis als op de werkvloer.

Het accepteren van een situatie, in dit geval 'corona', maakt dat je mindset moet veranderen. Dat gebeurt niet van de een op andere dag en kost moeite. Je zal eerst een periode door moeten van 'in-oefenen'.  En dát is  precies de reden dat ik begonnen ben met het schrijven van deze blogs.

Door elke dag, een week lang, een stukje te schrijven over positieve zaken en dingen waar ik wél invloed op heb, doorbreek ik mijn negatieve vicieuze cirkel. Ik kan je vertellen. Het werkt. Ik ben op dag 5 en ik voel me een stuk beter dan toen ik aan deze blogreeks begon.

Een leerlinge vroeg aan mijn vandaag: 'gaat het weer wat beter met u mevrouw?' (ja, echt een schatje hè --> Ik had mijn gevoelens vorige week met een paar dames uit de klas gedeeld). En ik kon oprecht 'ja' zeggen.

Positivorona van vandaag:

  • Lachen als een boer met kiespijn werkt echt (dat wist ik natuurlijk allang, maar wat fijn om dit alweer te ervaren)!
  • Veel leerlingen kunnen lief zijn, sommige leerlingen doen echt super lief :).

Lees ook hoe het allemaal begon en dag 1, 2, 3 en 4!


 
E-mailen
Bellen
LinkedIn