Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Dag 4

26-10-2020

Dag 4

Vandaag was het de 'gevreesde' maandag voor mij. Op maandag word ik, na een relaxt weekend, steeds weer geconfronteerd met corona en de mondmaskers (én niet mondkapjes, lees dag 1).

Zodra je de openbare ruimte inloopt glimlach je tegen de stof van je mondmasker aan... Niemand die mijn 'oh zo lieve' begroeting ziet.  En elke maandag vind ik dit weer een confronterend moment.

Dus vandaag ook. Ik ren dan ook zo snel mogelijk naar de personeelsruimte om daar rustig, zonder masker, mijn bakje koffie op te kunnen drinken.

Corona? No-corona

Uiteraard in de pauze kwam corona op tafel. "Wat denk jij? Gaan de middelbare scholen t.z.t. dicht?"
"Geen idee, en als het zover is hoor ik het wel. Mijn lessen kunnen allemaal online --> Trouwens.. Ik ben ook met Liza naar de orthoptist geweest. Hartstikke blind mijn meisje. +3,5 aan beide zijden."

"Oh...., jij wil het niet over corona hebben?!"
"Inderdaad."
"Oke. Goh, hoe komt ze aan zulke slechte ogen? Van jouw kant? Bla bla."

Zo... plan ten uitvoer gebracht.

En nee, het lukt mij echt niet om alle corona gesprekken direct om te leiden. Maar ik merk wel, dat als ik hier bewust aandacht aan geef, de gesprekken weer over de 'normale' dingen gaan. En niet alleen ik word mij bewust van de gespreksthema's, maar de ander ook. Zo kunnen we de high-lights van corona best even benoemen, maar daarna ook graag weer even de dingen uit ons persoonlijke leven.

Veel gezelliger!


Hoe het allemaal begon? Lees hier
Lees ook dag 1, dag 2 en dag 3

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn