Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Dag 3

25-10-2020

Het weekend is voor mij echt een oplaadmoment. Helemaal in deze coronatijd. Ik kan lekker thuis blijven en heerlijk mijn eigen ding doen.
Mijn lieve broer en schone zuster kwamen vandaag ons nieuwe huis bekijken. Reuze gezellig!

De bezoekregeling
En dat brengt mij bij een groot voordeel van de bezoekregeling nu, in deze tijd. Als je jarig bent of een feestje wil vieren kan het vervelend zijn dat je maar 3 volwassen personen, als visite in je huis mag hebben. Het kán vervelend zijn.

Want ja.. het kan ook wel fijn zijn.
Ken je dat? Dat je tijdens feestjes constant van hot naar her rent om iedereen van drinken en eten te voorzien én eigenlijk ook nog met iedereen wil praten en daardoor met niemand aan een fatsoenlijk gesprek toekomt?
Selfservice is in ieder geval dé oplossing om niet alleen maar verzorgend bezig te zijn. En daarnaast biedt zo'n klein gezelschap ook perspectief.
Lekker rustig, niet teveel mensen en gezellige gesprekjes. En, met alle respect, soms heb je helemaal niet zoveel zin in bepaalde mensen op je feestje en geeft corona een goede gelegenheid hen nu even niet uit te nodigen.

De rust van corona
Vandaag kwam uiteraard toch weer het thema corona op tafel. Welke gevolgen heeft het voor mij? Niet allemaal even positief. Als ondernemer heb ik duidelijk minder klanten en dus ook minder omzet. Je zoekt naar wegen die dit kunnen opheffen.
Maar, corona geeft ook veel rust, zo was onze conclusie. En waarom dan? Geen avondafspraken en allerlei verplichtingen naast het werk. Gewoon werk & gezin. Soms is dat echt heerlijk. Helemaal als je normaal gesproken allerlei extra vrijwilligerswerk doet. En ja dat geeft mij ook rust. Ik zit in 4 extra clubjes naast het werk. Waarvan 1 clubje 1 avond per week en de rest zo om de 4 a 6 weken. En echt, het is een heerlijkheid dat deze clubjes nu niet allemaal doorgaan.

Hoe hou ik die coronarust vast?
Ik wil die rust in de avond graag houden, dus wat kan ik doen? Afschalen. Alle clubjes waar ik nu in zit rond ik af en daarna doe ik maar één ding tegelijk.

Daarnaast is sinds wij buitenaf wonen sporten eigenlijk niet meer nodig. Tuinwerk genoeg te doen, aan mijn beweging (en ontspanning!) kom ik wel. Weer een avondverplichting minder.

Kortom: less is more. Door minder te doen in de avonden kun je MEER rust houden. En als ik meer rust heb ben ik ook rustiger en minder gepikeerd naar de kinderen toe, en zij zijn dan ook weer rustiger en ze gedragen zich minder vervelend. Het hele leven is gewoon leuker als je meer rust in de tent inbouwt.

Leer er je les uit!

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn