Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Dag 1

23-10-2020

Elimineren

Om te beginnen aan een week zonder corona-ergernissen, ga ik de corona-prikkel die ik constant binnen krijg, en die ik zelf uit kan zetten, elimineren. Er zijn natuurlijk meer prikkels dan deze, maar aan deze prikkel kan ik zelf echt iets doen!

Voor en tijdens de eerste golf vond ik het verloop van corona in Nederland erg interessant. Zodoende stond 'pushmeldingen ontvangen' van mijn NOS-app aan. Deze heb ik als eerste maar uit gezet en ik heb besloten niet meer op de NOS-app te kijken. Andere nieuws-apps had ik al verwijderd van mijn telefoon.

Ziekenhuis bezoek zonder corona-ergernissen?

De positivorona-week begint goed met een bezoekje aan het ziekenhuis. We bezochten de poli oogheelkunde van Saxenburgh Medisch Centrum voor het scheelzien van dochterlief.

Oke, * Zenn *
Een mondmasker dragen in het ziekenhuis is misschien nog wel het minst erg. Daar zijn immers echt zieke mensen. Dan 'lijkt' het dragen van het mondmasker wat nuttiger. En nee, helaas. Het bezoek verliep zeker niet zonder ergernissen, maar daar ga ik het dus NIET over hebben.

Het de afspraak verliep verder prima, dochter nummer 3 mag ook een brilletje. De oogarts was erg begaan met mijn meisjes en deed zijn mondmasker tijdens onze afspraak af, zodat Liza en Amber het niet zo vreemd vonden bij deze vreemde meneer. Een top dokter, overigens ook een top-poli oogheelkunde vanwege de snelle en goede service!

Het werd een gezellig bezoek met uitleg van de oogarts over het gebruik van het woord 'mondkapje' (een kapje zet je op je hoofd) en 'mondmasker' (het woord wat gebruikt zou moeten worden). In België wordt het kapje netjes 'mondmasker' genoemd, in het Engels 'mouth mask', Frans 'le masque facial', maar in Nederland noemen we het lekker eigenwijs 'mondkapje'. Het was een leuk gesprekje met de dokter. Overigens raadde hij het aan om tv programma 'Kassa' van afgelopen zaterdag terug te kijken.

We hebben vervolgens een super schattig brilletje uitgekozen bij onze vaste 'brillenboer'. Ook met mondmasker op lukte het mij om gezellig te kletsen met de eigenaar, zoals ik altijd doe. En ja, het lukte! We hebben het niet over corona gehad. Top! Liza gaat vast en zeker veel baat hebben van haar brilletje.

Talk of the day?

Het is niet gelukt om het niet over corona te hebben vandaag. Het ziekenhuis is natuurlijk ook niet echt 'the place to be', als je corona uit de weg wilt gaan.

Onder de streep, wat heeft corona mij vandaag aan positiviteit opgeleverd?

  • Een gezellige small -talk met de oogarts van Saxenburgh Medisch Centrum. Heerlijk, ik hou van dit soort mensen.
  • De constatering van dochter 2 dat er veel minder auto's op de weg zijn (had ze gezien op 'de dag van vandaag') --> beter voor het milieu 


Morgen dag 2!

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn