Mama Mind
Sterk staan - voor vrouwen

Traject "zwanger op de werkvloer"

In dit traject wordt de begeleiding van uw zwangere medewerker uitgevoerd door Coach Your Mind. Wij begeleiden uw medewerker om zo veilig en gezond mogelijk de zwangerschap door te komen en vervolgens goed voorbereid weer op de werkvloer terug te keren. Ook wanneer een terugkeer zoals gewenst (tijdelijk) niet mogelijk is begeleiden wij uw werknemer om langzaam terug te keren. Indien nodig verwijzen wij door naar gespecialiseerde hulpverlening.

Het traject bevat de volgende drie onderdelen:

  • Algemene voorlichting

Een algemene voorlichting over zwanger zijn op de werkvloer. Deze voorlichting gaat over algemene rechten en plichten van de zwangere en daarnaast wordt ingezoomd hoe uw werknemer het beste gezond en veilig kan werken bij u op de werkvloer. De voorlichting wordt op maat gemaakt in samenspraak met u en aan de hand van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) van uw bedrijf.

  • 3 coachgesprekken*

Het eerste coachgesprek vindt plaats rond 20 weken zwangerschap van uw medewerker (na de 20 weken echo). Hierin bespreken we hoe de zwangerschap tot nu toe verloopt, zowel fysiek als mentaal. We inventariseren of de werkzaamheden tot nu toe goed verlopen of dat er aanpassingen nodig zijn. Verder kijken we naar de wensen zijn rondom het zwangerschaps- en bevallingsverlof en het oppakken van de werkzaamheden hierna. En er is aandacht voor de emotionele verandering die plaats vindt, of nog plaats gaat vinden.

Het tweede gesprek vindt plaats rond de 30 weken zwangerschap. Hierin bespreken we de wensen rondom het zwangerschaps- en bevallingsverlof nogmaals en kijken we naar de toekomst. Hoe verder als de baby er is? Denkt uw werknemer er nog net zo over of is er iets veranderd?

~

Wist u dat, indien uw medewerker na haar bevallingsverlof nog niet (geheel) in staat is om te werken, u als werkgever nog een vergoeding krijgt van de ziekmelding? Het ziekteverlof is dan nog zwangerschapsgerelateerd.

~

Het derde gesprek vindt plaats als de baby geboren is, voordat uw werknemer weer terug komt. We bespreken hoe de bevalling was en hoe de werknemer zich nu lichamelijk, maar ook emotioneel voelt. Is ze klaar om weer te gaan werken, zoals vooraf besproken is, of moeten er aanpassingen komen? Daarnaast bespreken we de wensen rondom kolven en verdere verzorging van de baby als uw werknemer weer gaat werken.

*Indien naar voren komt dat uw werknemer verdere psychologische en/of lichamelijke hulp nodig heeft, verwijzen wij verder naar gespecialiseerde hulp.


  • Workshop 'Back 2 Work - Mom

Het delen van ervaringen tussen moeders is erg waardevol rondom het thema zwangerschap en moederschap. Door samen te praten merk je dat je niet alleen staat als moeder en dat anderen ook tegen (dezelfde) strubbelingen aanlopen. In deze workshop staan we stil bij het feit dat uw werknemer weer aan het werk gaat. Hoe kan zij dit zo relaxt mogelijk vorm geven zodat zowel baby als werkgever voldoende aandacht krijgen. De slogan tijdens deze workshop is:

'Doe dat wat je doet met aandacht'.

Meer informatie vindt u hier. Door als collegae onderling bezig te zijn met deze thematiek voelen uw werknemers zich gesteund aan elkaar in deze nieuwe periode.

Meer informatie

Wilt u een dergelijk traject aan uw medewerkers aanbieden? Neemt dan contact via aafke@coachyourmind.nl of stuur een bericht via ons contactformulier.

Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte aan te bieden. Uiteraard is het ook mogelijk om een traject op maat voor u te ontwerpen, speciaal naar uw wens.

 
E-mailen
Bellen