Mama Mind
 

Traject "Grip op je eigen keuzes".

De eigen opvoeding kan een grote rol in spelen bij het omgaan met verwachtingen. Maar ook de opvoeding van de partner, van de omgeving en bijvoorbeeld op social media.

Om te voorkomen dat uw personeel zichzelf voorbij loopt is het goed om bewust bezig te zijn met de eigen keuzes. Wat wil ik, en waarom wil ik dit? Maar ook inzicht opdoen in waar iemand invloed op heeft en waarop niet, kan een eyeopener zijn voor de gevoelens die iemand heeft rondom haar keuzes.

Dit traject kan hierbij helpen.


Wat houdt het traject in?

Het volgende traject kan de medewerker volgen om bewust bezig te zijn met wat zij belangrijk vindt. Op die manier vergroot je de bevlogenheid én leert uw medewerker om dat wat ze doet, met aandacht te doen.


1. Intake
In een intakegesprek maken we kennis en vertel je wat je hulpvraag is. Waar loop jij in het moederschap het meest tegenaan (stap 1).

Vervolgens zijn er nog 5 stappen.

2. De diagnose
Hierbij gaan we kijken hoe het komt dat jij 'hier' tegenaan loopt. Is er een aanleiding voor jouw frustratie en/of gedachten? In deze fase bepalen we wat het doel is van dit traject.
Ja, je eigen keuzes maken. Maar wat zou je dan uiteindelijk willen?
3. Inzicht krijgen in jouw denken
Je wilt graag zelf je keuzes maken, maar uiteindelijk is alleen de wens om te veranderen niet voldoende. Je moet er ook zelf van overtuigd zijn, dat je KUNT veranderen.

4. Het aanleren van een nieuwe basis.
Je ontwikkelt nieuwe gerelativeerde gedachten en leert dit toepassen in jouw leven als moeder. Deze nieuwe gedachten, zijn gedachten geformuleerd voor de langere termijn.

5. Het eigen maken van jouw nieuwe basis.
Je gaat aan het werk met je nieuwe gedachten in de dagelijkse situaties die voorkomen. Hierbij breng je het geleerde daadwerkelijk in de praktijk.

6.  Het benoemen van inzichten en effecten.
Kun je daadwerkelijk iets met alle handvatten en tools die je tijdens dit traject gekregen hebt?


Wilt u een dergelijk traject aan uw medewerkers aanbieden? Neem dan contact op via aafke@mamamind.nl of stuur een bericht via onderstaand formulier.


Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte aan te bieden. Uiteraard is het ook mogelijk om een traject op maat te ontwerpen, speciaal naar wens. 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram