Mama Mind
 

5 tips om je goede voornemens deze keer wél te laten slagen

 1. Begin met een helder doel voor ogen.
  'Ik wil afvallen' is een vaag doel. Want; Hoeveel wil je afvallen, hoe ga je dit doen en wanneer wil je je doel gehaald hebben? SMART wordt dit ook wel genoemd in managementtaal. Denk vooral aan: het WAT, het HOE en het WANNEER. Maar vergeet niet de WAAROM!
 2. Heb je waarom helder!
  Want, waarom wil je eigenlijk afvallen? Voor jezelf of voor iemand anders? Een doel vanuit jouw intrinsieke motivatie werkt veel beter dan wanneer je je een doel stelt omdat het van je 'verwacht' wordt door de buitenwereld. 
 3. Neem kleine stapjes
  Ja, uiteindelijk wil je misschien wel die marathon lopen. Maar dat gaat je niet binnen 3 maanden lukken. Ga eerst dus voor die 5 kilometer, of misschien wel voor de 3 als je nog nooit gelopen hebt. Of begin überhaupt gewoon met wat vaker wandelen. Maak het klein, dan boek je succeservaringen, en die zorgen er voor dat je (soms zelfs graag) verder gaat!
 4. Kies dat doel waar JIJ echt wat aan kan doen
  Voor sommige doelen heb je echt anderen nodig, maar over het algemeen geldt: zorg dat JIJ het HELEMAAL ALLEEN zou kunnen doen. Natuurlijk is support van je partner prettig, maar misschien kan je partner dat niet zo goed. Of ziet je partner niet in waarom jij dit doel wil behalen. Zorg dus dat jij degene bent die invloed heeft op je doel. Dan kun je ook alleen maar jezelf de 'schuld' geven als het niet lukt.
 5. Vier je successen
  Niet te vergeten! Nou past het natuurlijk niet helemaal in het doel om een enorme chocoladereep te eten als je wil afvallen, maar gun je zelf bijvoorbeeld een lekkere massage, nieuwe make-up, dat nieuwe shirtje, een lekker avondje film met je partner, enzovoorts. En vier zo je successen. Dan sta je er echt even bij stil en dat geeft goede moed om weer verder te gaan :).
Aan de slag! Waar ga jij aan werken?


Toch wacht je weer...

Want je voelt dat jij hulp nodig hebt bij het formuleren van een doel. Je weet namelijk best dat er iets anders moet in jouw leven, maar niet zo goed op welk gebied of hoe je verandering kunt aanbrengen in jouw dilemma.


Boek dan een eenmalig consult 'levenswiel'. 

Al je leefgebieden komen langs. We gaan kritisch kijken waar je tevreden bent en waar niet. Vervolgens komen we samen tot een concreet en haalbaar doel om deze keer daadwerkelijk je goede voornemen te behalen.

Meer informatie


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram