Mama Mind
 

Coaching voor jou, gericht op alle vlakken

Miskraam

Een miskraam is een verdrietige ervaring. Iedere vrouw (en partner) gaat op zijn of haar eigen manier om met het verdriet. Voor de een is een miskraam het verlies van een rijstkorrel terwijl de ander zich al echt gehecht heeft aan het komende kindje. Hoe je ideeën ook zijn over jouw verloren zwangerschap, jouw verlies heeft recht op aandacht.


Mama Mind begeleidt jou bij het omgaan met je miskraam.
Niet om je miskraam te vergeten of 'een plek te geven', maar om de ervaring en het verlies onderdeel te maken van je leven.

Dit kan door het invullen van de Verwerkingskaart Miskraam. In combinatie met de gratis mailing 'Drie weken voor jou' is dit een mooie aanzet tot persoonlijke verwerking.

Voel je dat dit te weinig is? Dan kun je bij Mama Mind terecht voor een traject 'Verliesbegeleiding bij een Miskraam'. 


Bevallingsangst

Horrorverhalen over bevallingen zijn er genoeg te lezen. Dit kan je angstig maken. Maar ook de onwetendheid, de angst voor het onbekende, kan jou angst voor een bevalling aanwakkeren. 


Mama Mind biedt jou gratis de eerste les van de online training 'Bevallen is Loslaten'.  Deze training geeft je handvatten om je negatieve en/of angstige gedachten los te laten. Je leert om bij je plan te blijven zolang dat kan, maar ook om te accepteren en los te laten hoe je bevalling uiteindelijk verloopt.


In het coach-traject 'Bevallen is Loslaten' neem ik je op de praktijk in Bruchterveld (Hardenberg) aan de hand bij het ontwikkelen van een realistische kijk op de aanstaande bevalling. 


Negatieve bevalervaring

Je bent (onlangs of al wat langer geleden) bevallen. Iedereen zegt dat je een 'normale' bevalling gehad hebt. Je kind is gezond en alles gaat goed, what's the point?

Maar als je de foto's ziet voel je de pijn weer en alles wat gaat over bevallen sla je snel over. Je kunt niet rustig en realistisch terug kijken naar je bevalling.
Of
Je hebt een ‘horror’-bevalling gehad en je zit vol met verdriet, angst, boosheid, enzovoorts. Je wil er iets mee, maar weet niet zo goed wat.


Om te kijken of je een PTSS hebt ontwikkeld n.a.v. je bevalling, kun je de zelftest doen. De test geeft een indicatie hoe jij er aan toe bent op dit moment.
Voel je dat je meer aandacht nodig hebt voor je bevalling? Neem dan je bevalling onder de loep.
In 4 consulten, ga je aan de slag met je bevalling! Je leert om op een realistische manier terug te kijken op je bevalling en de nare gedachten en herinneringen een plek te geven. Dit kan zowel online als op de praktijk in Bruchterveld (Hardenberg).


Vraagstukken tijdens het (prille) ouderschap

Je bent moeder. Misschien nog maar net, of al een tijdje. 

Je merkt dat het moederschap je wel wat zwaarder valt dan gedacht.
Niet perse het ouderschap alleen, maar vooral de combinatie van werk, gezin, relatie, sociale contacten, enzovoorts.
Hoe hou je al deze dingen in balans?


In een eenmalig consult 'positieve gezondheid' krijg je inzicht in waar jij het beste verbetering kunt aanbrengen in je leven. Hiermee kun je al een grote slag slaan in je zelfverzekerdheid.

Wil je wat dieper in op jouw belemmeringen in het ouderschap? Volg dan het traject 'Grip op je eigen keuzes'. 


Heb jij een ander vraagstuk gelinkt aan (pré-) zwangeschap, bevalling en/of ouderschap?

Neem dan gerust contact op! Samen kijken wij hoe ik jou kan helpen.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram